26 Nov 2017
Luxury Bootroom Coppenhall Staffordshire

Project Description

The project – This Luxury bootroom in Coppenhall, Staffordshire, was commissioned to accommodate all of the clients coats bags and shoes. In order to free up space in the formal entrance way and organise items so they are easily accessible. Whilst also acting as the main valve of the house day to day.

Their home – A four-bedroom traditionally built property thoughtfully renovated with a modern oak conservatory.

Room size – 3.0m x 3.9m

Designer – David Giles at Cedar and Rose, in collaboration with clients designer.

Designed for a renovated and extended home, this custom crafted bootroom features “Brock” in-frame cabinetry from Cedar and Rose’s signature collection handpainted in Farrow & Ball Down Pipe. The design combines modern Shaker style doors with the drawers having a recessed finger detail to save banging legs on handles. Tall cabinetry doors feature mid rails giving a unique, highly individual finish. The bootroom features solid oak internals throughout, including stunning deep dovetailed drawers to accommodate a menagerie of items. The luxury look continues to the work surfaces where full stave solid oak has been specified, complementing the cabinetry perfectly. Stunning polished handles and hooks complete the look

 

“Having met and discussed an initial brief with David, we knew we wanted to work with Cedar and Rose. Now the project is finished and we can see the design realised, the attention to detail and how the project looks far exceeded what we thought was possible. Thank-you so much”

DESIGN SOLUTION – Clients explain…

How did you find working with Cedar and Rose?

We both have demanding jobs so we needed someone that could listen to what we needed and interpret this for us. After an initial meeting we knew this to be true and so enlisted the help of Cedar and Rose with curating the project.

 

Was the colour already decided or did it evolve as the project progressed through the design stages?

It was a colour we had already used in another part of the property, but we were playing with different options for a good few weeks. Ultimately we were reassured that it would work well with the paired back look, and the oak really stands out now which was a really nice touch.

 

What surprised you the most looking at the project as a whole?

When we visited the workshop mid way through the build to have a look at things, it looked really overpowering. But now its installed it makes the room feel bigger, and its a room we find ourselves in a lot more now.

 

Would you change anything about the project now looking back?

No, not at all. We’ve actually asked for a full height mirror to compliment the cabinetry to be added.

 

Finally, were your expectations met with the finished project?

“Oh yes we are absolutely thrilled with what David has delivered for us. The workmanship and attention to detail has exceeded our expectations, and the practicality and usability of the space is great for our family”

Luxury Boot room Staffordshire