Handleless modern bespoke kitchen

The Details

Project Description

The project – Handleless modern bespoke kitchen in waterfront apartment in Stone, Staffordshire. The brief was to turn what was a very small unusable space into something that not only looked visually pleasing, but was also functional.

Their home – A two-bedroom modern penthouse waterfront property, in Staffordshire.

Room size – 2.6m x 2.4m

Designer – David Giles at Cedar and Rose

Cabinetry – Bespoke kitchen units with true-handleless doors, magic corners and integrated W/M, and F/F, price on application. Cedar and Rose.

 

The client contacted us early in 2016 to indicate his intentions for their kitchen overhaul. They both had some ideas on what style they wanted and the requirements of being more functional but staying true to a modern looking kitchen, but without the gloss look of most modern kitchens.

Having worked with them before a few years previously, I knew their style and quickly came up with some ideas which was the spring board for arriving at the final design.

One thing was made clear from the outset, that because of the confines of the apartment, all the works would be carried out and completed whilst they went on holiday.

DESIGN SOLUTION – David, Kerry and Lee explain …

How was your working relationship with Cedar and Rose?

We’ve worked with David before, so we knew he’d get what we wanted to achieve. He’s always very professional, he respects our home when working and always leaves it tidy – hence why we went on holiday. He also knew how to deliver in reality what we were conveying in words to him for the overall appearance, with everything being made at their workshops really showed in the delivery and execution of the project.

You mentioned you went on holiday, during the project?

Yeah we left everything in their hands, and let them surprise us with our new kitchen when we got back. It’s safe to say that we absolutely loved what David had delivered for us.

How did the colour scheme come about?

“it took me about a month to finally decide on a colour, we’d narrowed it down to two but in the end I am glad I took the extra time to think about it as it sets the room off”.

What makes the layout work?

David Explains – The clients had a vague idea of what they wanted their new kitchen to look and function like. Initially they was a bit apprehensive about having just two large drawers, but now they both love them as they are so practical.

Also we managed to squeeze a magic corner in and extending the wall units to the ceiling really helps maximise storage. Even by just adding a shallow wall unit between the boiler housing and fridge freezer to store coffee, all helps to organise and manage their lifestyle and use of the kitchen more efficiently.

What do you like most?

Client –  We really like how the design makes our small kitchen seem much bigger, the clean lines and the end result.

David – I really like how this one turned out, with smaller spaces its much more difficult to achieve all of the clients brief, but we managed it and more on this one.

The Testimonial

Waterfront Apartment
“Having used David at Cedar & Rose before, we knew that he was very professional, clean,tidy &  reliable, hence why we decided to go on holiday & let him surprise us with our amazing new kitchen when we got back!”

About The Project

Similar Projects

Traditional Handmade Dining Room Kitchen Cabinets

Staffordshire, Traditional Dining Room Kitchen Cabinetry

View Project
Traditional Wardrobes

The Paddock, Stone Staffordshire Traditional Wardrobes

View Project
Bespoke TV Surround

Staffordshire, Modern Bespoke Living Room Cabinetry

View Project